Ohjeet

Tällä koulutuksella varmistat tietämyksesi ja osaamisesi, jotta voit toimia rahoitusyhtiön edustajana autorahoituksen tehtävissä.

Suorita koulutukseen kuuluvat verkkokurssit järjestyksessä. Verkkokurssien kesto on noin 20–30 minuuttia.

 1. Johdatus ajoneuvorahoitukseen
 2. Ajoneuvorahoitus ja rahoitustyypit
 3. Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estäminen autoalalla
 4. Asiakkaan tunteminen autoalalla
 5. Tietosuoja autoalalla
 6. Osaamistesti kurssien 3–5 sisällöistä

Voit opiskella milloin vain tietokoneella tai mobiililaitteella. Jos opiskelu keskeytyy, voit jatkaa myöhemmin samasta kohdasta, johon jäit edellisellä opiskelukerralla. Keskeneräinen kurssisuoritus pysyy tallennettuna 3 kuukautta.

Kirjautuminen

Kullekin kurssille kirjaudutaan erikseen. Täytä kirjautumisen yhteydessä seuraavat tiedot:

 • Etu- ja sukunimi
 • Oma työsähköpostiosoite
 • Syntymäaika muotoa 01.01.1900 (ei henkilötunnuksen loppuosaa)
 • Työnantajan Y-tunnus
 • Tarkista työnantajasi nimi, joka täyttyy automaattisesti Y-tunnuksen perusteella
 • Suorituskoodi

Saat suorituskoodin (6 numeroa) rahoitusyhtiöltä tai työnantajaltasi. Koodin ympärille ei saa kopioida esimerkiksi välilyöntejä tai rivinvaihtoa, sillä järjestelmä tulkitsee ne erikoismerkeiksi.

Syötä tietosi huolellisesti, sillä suorituksesi kirjautuu annetuilla tiedoilla rekisteriin. Saat myös antamillasi henkilötiedoilla todistuksen sähköpostiisi. Todistuksen lähettäjä on Context Learning Finland Oy (noreply@context.fi). Tarkista tarvittaessa myös roskapostikansio.

Kurssilla navigointi

Etene kurssilla nuolista. Sivuilla voi olla lisätietolaatikoita ja harjoitustehtäviä, jotka sinun tulee suorittaa ennen kuin pääset etenemään kurssilla. Voit palata kurssilla taaksepäin, mutta eteenpäin kurssisivut on suoritettava järjestyksessä.


Jos kurssi ei mahdu tai asetu selainikkunaan, pienennä tai suurenna selaimen sivunäkymää. Käytä tarvittaessa vierityspalkkia lukeaksesi kaikki tekstit.


Osalla kursseista on lopputesti, joka sinun on suoritettava hyväksytysti saadaksesi kurssista suoritusmerkinnän ja todistuksen. Myös osaamistesti kurssien 3–5 sisällöistä on suoritettava hyväksytysti. Jos et saa riittävästi oikeita vastauksia lopputestissä tai osaamistestissä, voit suorittaa testin uudelleen niin monta kertaa kuin tarpeen.

Voit sulkea selainikkunan tai välilehden suoritettuasi kurssin tai osaamistestin.

Ongelmatilanteet

Jos opiskelusi verkkokurssilla keskeytyy, voit jatkaa opiskelua myöhemmin samasta kohdasta. Kurssialusta muistaa seuraavalla kirjautumiskerralla sivun, jolle jäit edellisellä kirjautumiskerralla.

Jos verkkoyhteytesi katkeaa kesken kurssisuorituksen, päivitä selain ennen kurssilla etenemistä. Muutoin eteneminen ei tallennu rekisteriin.Jos rahoitusyhtiö pyytää Autoalan rahoituskurssin suorittamista eikä työnantajaasi löydy kurssialustan kirjautumisvalikosta, työnantajasi edustaja voi olla yhteydessä Aalto EE:n henkilökuntaan, onlineteam(at)aaltoee.fi

Teknisissä ongelmatilanteissa auttaa Context, support(at)context.fi.